De maatschappelijk verantwoorde goudmijn
van Ruby Creek

De exploitant Ruby Creek Resources uit Tanzania, werkt momenteel in het goudwinningsgebied genaamd het Gold Plateau. Het bedrijf heeft een licentie van 10 jaar en beheert aangrenzende gebieden met vergelijkbare grondstoffen. Het bedrijf volgt de principes van het maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Ruby Creek’s doel

Bij deze organisatie draait het erom om op een verantwoorde manier kansen te ontdekken voor goudwinning. Daarbij maximaliseren zij de waarde voor alle belanghebbenden, zowel aandeelhouders als lokale bewoners.

Bedrijfshistorie

Ruby Creek Resources is gevestigd in de VS. Het bedrijf begon in 2006 met een verkenning van het gebied in Tanzania. De eerste mijnbouwactiviteiten vonden plaats in 2010. Het bedrijf zet zich in voor de duurzame en eerlijke ontwikkeling van het Gold Plateau.

De keuze voor forward gold sale is gemaakt na een periode van herstructurering in 2013. Primair was deze optie beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk. Later werd dit ook in Nederland beschikbaar.

Ruby Creek Resources beschikt over een mijnbouwlicentie van 10 jaar voor een gebied van 10 vierkante kilometer. De apparatuur van de onderneming heeft een capaciteit van 40 ton per uur, met een uitbreidingsmogelijkheid tot 60 ton per uur.

Maatschappelijk verantwoord