Maatschappelijk verantwoord ondernemen in goud

Wij zijn in onze werkwijze trouw aan het concept van ‘Jamii’. Deze term komt uit het Swahili. Het betekent ‘de gemeenschap in harmonie dienend’.

Te gast in Tanzania

Ruby Creek erkent dat zij te gast is in het land. Het bedrijf streeft naar behoud van en herstel van natuur, zowel voor de bewoners als voor de lokale flora en fauna. Eén van de speerpunten is het verbeteren van het onderwijs voor de lokale kinderen.

Initiatieven voor onderwijs

Als vermogende partij in de regio steunen wij met trots 3 belangrijke lokale fondsen voor scholing.


Hassan Maajar Trust

Deze organisatie helpt scholen op te richten door middel van levering van meubilair en apparatuur. De organisatie werkt in Tanzania en de nabijgelegen landen. Opgericht door de Tanzaniaanse ambassadeur in de VS, opereert het succesvol als non-profit NGO.


Basisschool Leertafelprogramma

Ruby Creek zet zich in voor de constructie van leertafels voor 1300 basisschoolleerlingen. Hiervoor heeft het donaties ontvangen, die het heeft vertienvoudigd. Het bedrijf draagt ook bij aan maaltijden, en werkt samen met de lokale moeders. Er is nu leesonderwijs voor kinderen van 4 tot 14 jaar en ook voor volwassenen.


Medische ondersteuning en hulp

De buurt van het Gold Plateau Project heeft geen moderne medische voorzieningen. Ruby Creek is daarom bezig met de opbouw van een kliniek. Hiermee blijft het welzijn van de lokale bevolking gewaarborgd. Er zijn sinds de vestiging van de voorzieningen al honderden Tanzanianen behandeld.


Meer weten over onze maatschappelijk verantwoorde onderneming?

Neem contact op